Blog

RSS

Torem als magatzems

10-02-2021


Torem als magatzems


Pusol no és sol el que es veu exposat en el museu, sinó també totes les peces cedides a altres entitats i totes les donacions situades en els seus magatzems, que suposen més de 50% de la seva col·lecció.

Pesi al títol que encapçala aquest article, l'equip mai ha abandonat els magatzems -parteix fonamental del procés d'inventariat dels més de 75.000 ítems registrats-, però la situació actual ens ha permès capbussar-nos de ple en un treball gegantesc que, fins ara, no havíem pogut dur a terme de manera constant.

Durant els pròxims mesos, en un any “normal”, el Museu Escolar estaria gairebé complet en reserves de visites guiades, d'alumnes i alumnes de col·legis i instituts de la nostra província, atrets/as pels tallers de trenat de palma blanca, pels jocs tradicionals i per altres experiències que complementen la visita guiada a aquest viatge en el temps que suposa recórrer les nostres sales expositives. No obstant això, la situació actual sanitària és la que és i tots i totes hem hagut d'adaptar-nos a ella. Així que, aprofitant que aquests mesos no hem d'abordar visites guiades nombroses ni tallers, continuem amb l'àrdua tasca de la posada a punt dels magatzems: registrar donacions, inventariar, organitzar i, en el seu cas, traslladar peces d'un espai a un altre…

Dues vegades per setmana, en diferents grups de treball segons les necessitats de cada ubicació, ens posem la “roba de feina” i ens traslladem als magatzems. Perquè, per si no ho sabies volgut/a lector/a… comptem amb quatre! A més del propi espai d'emmagatzematge amb el qual compten les instal·lacions del Museu Escolar, a Puçol, el Projecte compta amb altres dos magatzems a Matola (en la coneguda Ermita de l'Àngel), cedits pel nostre gran i permanent col·laborador Sergio Ros, President de la Fundació Pascual Ros Aguilar-Mustang; i amb una altra nau en el Polígon Industrial de Carrús, al qual anomenem “Arnedo” (perquè està situat al carrer homònim), de propietat municipal i cedit al museu des de 1998. En aquest últim, de gran grandària, de dues plantes i múltiples habitacions, podem trobar eines de cultiu, petits mitjans de transport, projectors de cinema, cadires i taules, càntirs i altres recipients ceràmics, quadres, creus, màquines d'escriure, pianos i una infinitat de peces que formen part dels fons de Pusol.

Mentrestant, segur que continuarem redescobrint tresors entre els milers de peces amb les quals comptem, al mateix temps que continuarem rebent interessantíssimes donacions.

Autora: Marian Tristán, coordinadora del Museu Escolar.





 Neteja

 Copia el text


Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top